Dagens mejl… från mig till dom!

Jag kände helt enkelt att jag fick nog. Så nu skrev jag följande mejl till boendechefen och god man. Hoppas att det inte slår tillbaka på mig nu. Peter tyckte att jag uttryckte mig för hårt och stängde alla dörrar. Men det känns så rätt för mig. Här kommer mejlet:

”Hej!
Jag har funderat. Jag har ändrat mig ang möte. Det känns helt fel. Gabriella är inte införstådd med varför vi skulle ha det och det skulle bara bli konstigt.
Ang aktiviteter så kommer Gabriella att ta kontakt (ev med hjälp) med ”Spelglans” (som är en spelförening). Jag ska kolla upp ang bad i badhus samt gym. Det finns ett gym i stan som kanske är bättre än på Storabadet.
Ev är jag med på mötet med sjukgymnasten den 7:e men Gabriella skulle tänka på det först för egentligen ville hon nog träffa sjukgymnasten själv.

Övriga aktiviteter i höst är: Djurskogen med mormor och mig, ev Oslobesök med mig (övernattning), fågelskådning och kanske Stadsbondgården igen.
Jag tycker att torsdagarna med hennes assistent är helt suveräna. Hoppas verkligen att hon inte blir långtidssjukskriven igen.

Kontaktperson eller fadder följer väl med och handlar kläder ibland, och hon får skjuts till tandläkare etc. Och skjuts till psykiatrin funkar ju bra.

Hon kommer ju förstås även fortsättningsvis komma hem till oss. Slutet av september är det som är aktuellt nu.
Kanske jag har glömt nåt. Extra tid då personalen kunde t.ex spela spel osv var ju det jag önskade.

Badsäsongen är väl slut och väntar till nästa sommar.  Har kollat vad gäller restriktioner när det gäller bad och det är inte tillåtet. Att begränsa henne genom tvång eller andra åtgärder vad gäller andra aktiviteter (utifrån uttryck som ”tillåtas slippa undan” o.sv.) är ej  heller tillåtet.

Jag har sagt tidigare och säger igen:
Personalen är fantastisk och vi är så nöjda över att hon kan bo så bra som i sin lilla stuga.

Nu har jag sagt mitt för denna gång och avslutar denna mejlkonversation. Ni får gärna ta kontakt med mig men då via telefon.

Jag förutsätter att inga möten eller planer sker utan Gabriellas vetskap.

MVH Marielle Johnsson, Gabriellas mamma.
Mejlet avslutas med mina telefonnummer”

Vad tror ni? Kommer detta att göra att dom hugger tillbaka? Letar upp varenda lilla kryphål för att göra nånslags hämnd?

Håll tummarna med mig nu….

IMG_1418

2 tankar om “Dagens mejl… från mig till dom!

  1. marid skriver:

    Jag tycker det var ett bra brev. Tydligt och inte alls för hårt. Jag försökte läsa allting om det föregående också men jag vet inte om jag fick med alltihop. I alla fall tycker jag det är förfärligt olämpligt att uttrycka sig om Gabriella som att hon inte ska ”tillåtas” välja bort saker. Hon är ju autist. Det borde vara deras plikt att anpassa det till henne istället för tvärtom.

    Men vad vet jag, egentligen. Jag är ju själv aspie. Arg jämt, när jag inte har panikattacker eller ”väljer bort” saker och människor… Jag håller tummarna för er iaf! Kram! Jag tycker att du är fantastisk för Gabriella och tyvärr är det inte så många som förstår…

  2. Polär Marielle skriver:

    Hej! Rena turen att jag såg ditt inlägg här. Det hade inte kommit till min mejl som annars alla kommentarer på bloggen brukar göra. Förstår inte men nåt måste ha blivit fel.
    Tack så hemskt mycket för det du skriver! Skönt med stöttning. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s