Jag är rädd

Nu ska jag verkligen försöka skriva nånting varje dag. Bara för att få igång flytet hos mig själv. Jag tycker om att skriva och har ett stort behov av det. Bloggskrivandet är en lagom form tycker jag, man behöver inte vara så noga när man planerar och framförallt kan både början och slutet bli som det blir på nåt sätt.

IMG_1422Idag vaknade jag med kramp i hela högerbenet. Det gjorde så förbaskat ont. Jag kunde inte gå, inte sitta, inte stå… det var fruktansvärt. Så småningom fick jag igång såpass att jag kunde halta runt lite, så jag gick varv efter varv runt här i nedervåningen. Det kändes bättre och jag kunde så småningom sätta mig och äta frukost. Lite värktabletter och bandage som tryckte åt mot benet, gjorde nog sitt till så att det blev bättre. Nu sitter jag och masserar samtidigt som jag skriver här.

Jag har haft ett långt samtal med en som var med på bipolärkursen jag gick för några år sen och som jag sen har träffat några gånger efter det. Så kul att hon ringde! Jag har tänkt på henne flera gånger att det vore kul att få prata med henne. Men inte har jag ringt! Så det var jättekul att hon ringde nu. Hoppas vi kan ha kontakt nu.

Igår var jag hem till Gabriella. Vi planerade och åt glass. Sen drog hon faktiskt ur mig hur min relation med hennes god man var. Väldigt inlindat erkände jag allt. Hon sa att hon självmant faktiskt hade funderat på att avsluta godmanskapet. Just nu var det faktiskt jobbigt och undrande över att godemannen inte hört av sig alls efter hennes födelsedag. Hon brukar få presenter av henne, men denna gång har hon inte hört nåt alls. Jag börjar fundera över om jag har sabbat nåt. Jag tror inte G tar det så utan snarare tvärtom; att hon hade velat veta tidigare hur det verkligen var.

Samtidigt sitter hon ju där… i sin mörka stuga…. med huvudvärk… och mår dåligt psykiskt…. är IMG_1426ledsen… och har ”svullnat upp”. Hon är inte bara överviktig utan även svullen på nåt sätt.

Vi har planerat så mycket nu och jag ska ringa ang bad och gym. Men finns det nåt som kan följa med henne? De säger att hon behöver aktiviteter… men hon behöver nån som följer med. Egentligen tycker jag att dom på gruppboendet borde ha kollat detta. Jag förstår faktiskt inte. Jag bad om hjälp, men det jag fick som svar av God Man var i princip oförskämt mot min dotter och i längden mot mig själv. Nu är det jag som får ta alltihop alla fall. Tänk om någon kunde säga, nejmen vi gör det här nu. Det ordnar sig.

Jag är rädd. Det är sant. Jag är rädd.

2 tankar om “Jag är rädd

 1. S skriver:

  Jag tycker också att bloggandet är ett lagom format. Skriva en bok vill jag inte, det känns för krävande.

  Det låter närmast obehagligt om personalen på boendet inte engagerar sig mer i att hon ska få ett bättre liv. Om en person som man har ansvar för är vuxen kan man inte förvänta sig att föräldrarna ska ordna med allt, även om det kanske är just det kommunen hoppas på. 😦

  Pratade med en vän igår som jobbar på en daglig verksamhet för personer med NPF-störningar. Där håller cheferna nu på att kasta om personalens scheman hela tiden, sätter in vikarier o.s.v. trots att alla *vet* – eller borde veta – hur viktigt det är med kontinuitet och förutsägbarhet för välmåendet. Usch, jag blir så sorgsen, det handlar ju ändå om människor.

  Ja, nu muntrar jag inte upp din blogg precis!

  Så bra att du och G ändå kunde prata om det här med gode mannen, och att hon kunde uttrycka sin känsla.

  Hoppas benkrampen har släppt!
  Kram ❤

  • Polär Marielle skriver:

   🙂 Det gör inget att du inte muntrar upp! Ja det där med chefer och andra ansvariga som mest tittar på statistik och sånt (och pengar förstås)… Det kan bli hur fel som helst.
   Kram på dej! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s