Att elda upp sig – inuti!

IMG_2758Livet blev ett helvete. Jag kan alla tecken så jag vet vart det är på väg. Jag har känt det länge, men inte velat se. Nånstans, upp eller ner, men på väg nånstans. Igår pratade jag med Gabriellas personal, hon som är sk ”fadder” på boendet. Så mycket som jag har i mina tankar och ändå fanns där inga vettiga ord just då.

Efteråt eldade jag upp mig. Kom på alla möjliga saker. Kände ilska mest över mig själv men även över deras syn på min dotter. Det dom inte ser, förstår dom inte finns. Självklart. Så är vi väl alla. Men jag halkade med i hennes syn på saker. Allt som jag egentligen tycker är fel blev som messmör. Mesigt.

Men som sagt så har jag mer på hjärtat. Jag har skrivit på en lapp och bett G att säga att faddern ska ringa igen. Nu har jag på fötterna så jag ska kunna tala för mig och min dotter. Tror jag. Eller blir jag en mes igen? Jag har även haft ett nytt telefonsamtal med Överförmyndarnämnden. Det är inte så jäkla lätt att byta God Man verkar det som. Nuvarande God Man har  rätt att säga sitt. Det blir krångligare också om hon har en psykisk sjukdom.

Jag är rädd och jag är arg… och jag är hypoman. Ingen enkel kombo eftersom jag inte kan tänka klart. Jag skulle önska att jag hade hjälp nånstans ifrån. Nån som kunde se det hela klart och tydligt och även hjälpa mig konkret. Ringa samtal, säga saker på ett tydligt sätt, ta reda på fakta… Jag är så ensam. Så förbaskat ensam.

Jag hade velat lämna över. Att någon gjorde bra saker. Nu blev allt bara skit. Precis skit.

Och jag vill inte vara med. Jag vill inte vara med. Men jag kan inte släppa taget om verkligheten. Gabriellas verklighet. Men ju mer jag håller fast, desto hårdare blir smällen sen. På det ena eller andra sättet.

Vem ska hjälpa mig? Nästa vecka ska jag på anhörigstöd. Jag hoppas tiden står stilla tills dess. Att ingen gör nånting. Jag måste ha is i magen, så jag inte sabbar nåt. Sen måste hon byta god man. Eller vara utan helt.

Men…. hon har psykiska svårigheter. Så tänk om det inte går.IMG_2760

Varför är jag arg då? Varför är jag arg på God Man? Hon kanske vill väl, men det funkar inte genom tvång. Hon kan inte säga att G i nuläget ”tillåts slippa undan” och att hon inte får välja bort personal eller andra boende. Jo det tycker jag att hon får! Hon får själv bestämma vilka aktiviteter hon vill göra, och hon får säga ifrån när hon inte klarar av speciella personal eller personer på gruppboendet. Ingen kan tvinga henne att vara med på sånt hon inte klarar. Däremot är det hennes rättigheter att få goda levnadsvillkor och därmed få sina intressen tillgodosedda.

Nu ”eldar” jag upp mig igen,

Luuuuuugn och fin! Ta det lugnt och fint.

Tänk vackra tankar… som att Andreas klarat teoriprovet för bil och även förarintyg för båt 🙂 Härligt!

2 tankar om “Att elda upp sig – inuti!

  1. Eva Sk skriver:

    Ett glas kallt vatten ? samt en kram , kan det hjälpa dig att må lite bättre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s