Anhörigstödet m.m.

IMG_1436Jag har inte riktigt inspiration, men skriver ändå. Jag brukar ju komma igång efter hand liksom.

Stödsamtalet som jag fick i onsdags var bra faktiskt. Gabriellas samtalskontakt är väldigt bra. Min fd kurator är ju inte alltid så bra, men det funkade ändå. Jag har blivit lite ”fladdrig” senaste dagarna i mitt huvud och sätt att prata, så jag hade väl kanske inte så mycket struktur i det jag sa, som jag hade tänkt mig, och just därför kunde jag ha pratat hur länge som helst.

Vi kom i alla fall fram till att det skulle bli ett möte med Gabriella, kontakten på psyk, hennes fadder och mig. Syftet skulle vara att prata om hennes behov, samt hur en samverkan mellan psykiatrin och personal skulle kunna ske på bästa sätt så hon känner sig trygg.

Alltså ingen God Man inblandad i detta överhuvudtaget.

Att hennes symtom ökat i negativ riktning kan man ofta koppla ihop med att hon lever med en jobbig livssituation t.ex. press i vardagen m.m.

Vi pratade en del om vad GM hade sagt och dom höll med om att det var helt galet. När vi däremot kom fram till vad en GM ska göra för nåt … så ligger dom väl inte högst på min lista över kunniga människor direkt…. för ingen av dom kunde de tre saker som en GM ska stå för (bevaka rätt, sörja för person och förvalta gendom). Men men… det kan ju jag 🙂 och väldigt mycket mer ang LSS och Godmanskap osv. Inget jag lärt mig i nån utbildning, utan under resan med barn med funktionshinder. Mm man lär sig mycket under den resan minsann…IMG_1453

Åter till diskussionen om God Man så sa dom en väldigt bra liknelse. Både fadder och GM har ju sagt till mig att G inte ser sitt eget bästa, varpå jag blev jättenervig över vad de kunde göra med det! Men liknelsen i onsdags var att ”De som röker ser ju inte heller sitt eget bästa, för då skulle de ju inte röka!”

Så enkelt, så självklart, så genialiskt!

Både detta samtal och samtalet dagen innan med Gabriellas Fadder har fått mig att slappna av lite. Jag känner mig inte riktigt så hysterisk inombords. Och Gabriellas ”tillkortakommanden” måste egentligen inte vara fel. Man kan inte plocka bort allt och göra henne som ”ny” på nåt sätt. Det man kan göra är att dämpa det som är jobbigt. Och det kan man kanske göra i enlighet med stress – sårbarhets-modellen. Dvs göra vardagen så bra som möjligt för henne.

Plötsligt så känns det som om det faktiskt är möjligt. Mitt krig kan kanske faktiskt få en paus. Tyvärr har jag redan fladdrat igång. Håller på att planera en utbildningsdag som jag inte ens vet om den är efterfrågad öht, men det är ju roligt i alla fall…

Nu till något helt annat: För ca tre veckor sen var jag till vårdcentralen för mina öron som var så knepiga. Jag skulle använda revaxör några kvällar och sen komma tillbaka och spola öronen. Det gjorde jag och det kändes väl lite bättre i ena örat men det andra har fortsatt att krångla och det första har kommit tillbaka.

Igår kände jag att jag inte stod ut längre utan ringde vårdcentralen. MEN dom hade bara två läkare varav den ena slutade dagen efter. När jag ringde i morse fanns ingen alls för den som var kvar hade sjukskrivit sig!!!

IMG_1457Nu har jag pysslat med att ringa runt och krångla med olika vårdcentraler som inte fick ta emot mig eftersom jag inte är listad där… Till slut via 1177 fick jag kontakt med en kvinna som sa att jag skulle ringa kl 17 igen för att ev få komma, men troligen inte förrän på måndag…

Jag har även fått problem med min vänstra sida vid hjärttrakten fast från skulderbladet, över axel och strålande ut på nåt vis. Läskigt. Svårt att andas ibland och igår kväll var det väldigt besvärligt, typ att komma i säng och röra mig överhuvudtaget. Men jag tror att det är stress. Jag har haft så här ibland fast kanske inte så här starkt. När barna var riktigt små åkte jag in akut för liknande besvär och de kollade med EKG osv. Troligen var det stress även då.

Vid ett tillfälle hade vi kontakt med ett medium som frågade mig om jag brukade ha ont där, för då var det min farmor som tänkte på mig. Jag vet inte om jag tror så allvarligt på såna där grejer längre, men det där bär jag med mig ändå. Min farmor hade fyra barn och min pappa var sjövild, så nog tror jag att hon kan sitta där uppe i himlen och titta ner på mig och tänka ”Ja du, jag vet hur du har det <3”

Kram på er! Nu ska jag bestämma mig för om jag ska åka och jobba eller vara sjukskriven idag eller jobba hemifrån. Och…. i skrivande stund så ringer min närmsta vårdcentral och tycker att jag ska åka in akut för hjärtat.

Pust!

IMG_1460

4 tankar om “Anhörigstödet m.m.

 1. S skriver:

  Skönt att samtalet blev bättre än förväntat.

  Jag tycker allt att du bör kolla hjärtat. En vän till mig, smal, vegetarian, i form, under 50, fick hjärtinfarkt för ett tag sedan. Hon hade konstiga känslor i bröstet och allmän svaghet då och då långt innan. Men man tänker inte direkt att det ska vara hjärtat. Nu sa de att det troligtvis hade varit kärlkramp. Självklart hoppas jag att det bara är falskt alarm för dig!

  Kram! ❤ ❤ ❤

  • Polär Marielle skriver:

   Ja jag är mest orolig tror jag för att jag ska åka en massa mil och sitta på ett sjukhus i en jäkla massa timmar och så säger dom att det inte är nåt. Det låter förstås heldumt, jag borde ju vara glad över att det inte är nåt och det är jag ju förstås. Men just det där att sitta i en massa timmar och vänta gör mig så frustrerad. Så jag har ont i dag också. Jag tar en liten stund i taget-
   Du är så snäll. Många kramar ❤

   • S skriver:

    Jag vet, det är både jobbigt med all väntan och på något sätt pinsamt om det visar sig att man inte är sjuk.
    Det enda jag möjligen kan säga, av erfarenhet från min man och mig själv, är att om man misstänker hjärtproblem så brukar de ta in en för undersökning ganska snabbt.

    Blir det värre så bör du nog ändå bli undersökt.

    Kram ❤

   • Polär Marielle skriver:


    Ibland blir livet inte riktigt fokus på vad man tänkt…. Förklarar i ett annat inlägg…
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s