Möte i eftermiddag

Idag ska jag på möte på Gabriellas boende. Det är hennes två faddrar och chefen. Jag är jätterädd. Det var jag som ville ha mötet. Egentligen i ett mycket tidigare skede, för att kunna prata om vad som funkat hemma hos oss och hur man skulle kunna göra i hennes hem. Men jag är rädd… för jag tror att dom kommer att säga att dom inte kan ha kvar henne. Att hon måste flytta därifrån. Att dom inte klarar av det. Att det finns personal som är rädda för henne. Och att hon behöver mer personalresurser än vad de kan erbjuda.

Jag åkte en massa mil extra till mitt jobb sent igår kväll för att hämta böcker som jag kan låna ut. Jag tänkte att kanske kanske skulle de vara lite intresserade för att göra ett bra jobb med min tjej. Men jag tror inte det. Jag har åkt alla milen i onödan för dom kommer inte att vilja läsa en rad, inte ett dyft. Kanske jag ändå törs bära in lådan med böcker genom dörren och sätta ner den på golvet och säga att jag tog med det och dom kan få rota i den bäst dom vill ett tag. Några veckor och sen får jag tillbaka den och om dom lånat nåt kan dom få fortsätta ha det tills dom läst färdigt.

Dagens morgon började med att jag inte tog mig ur sängen alls knappt. Vore det inte för mötet så skulle jag gå och bädda ner mig igen. Knytnävsslaget kom. Pang!

IMG_1546

Jag har gått in genom den där svarta dörren med texten: ”Vad är det för mening med livet?”

Min gamla pedagogkompis från förr ringde och pratade pedagogiska saker med mig. Hon är så underbar. En sån där människa som man bara älskar! Hon lyssnar en stund, säger lite grann, men sen går vi båda in i pedagogikens värld och då är det som om inget annat finns. Bara hon och jag, utbildningar, autism, arbetssätt…. Och ändå inte så där hurtfriskt oförstående som en del kan vara. Nej nej så är hon inte. Det är bara det att vi tillsammans går in i en annan dörr liksom. Hon får mig med och vi slukas upp av helt andra frågor. Det är så skönt.

I natt har jag gjort färdigt kortet till Andreas. ”Grattis till körkort” – kortet. Det blev jättebra. Jag är så nöjd. Det finns saker i livet som gör mig nöjd.

Nu ska jag duscha så kanske en ny dag kan vakna. En dag utan kuddar och kedjetäcke. En dag utan tårar. Jag ska stå på benen än ett tag. Jag måste lösa alla frågor. Ta mig över alla hinder.

Kram!

2 tankar om “Möte i eftermiddag

  1. K skriver:

    Fin och bra idé med böckerna. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s