När den stora tröttheten rullar in

IMG_1581Nu har jag jobbat i två dagar. Torsdag och fredag. Torsdagar brukar vara min långdag då jag börjar 8 och slutar kvart i fem på em (16.45). Jag tog det dock lugnt och åkte till Gabriella först för att hämta två böcker som jag lånat ut till boendepersonalen. Jag trodde att dom skulle pracka på mig hela plastbacken med böcker och säga att dom minsann inte skulle läsa det där, men det gjorde dom inte. Tjejen som följde med mig till kontoret där dom ställt backen sa att dom inte hunnit sätta sig in i det än. Det gav hopp, för det kan ju innebära att dom faktiskt har tänkt titta på det.

Jag tog böckerna och så gick jag in till G en liten stund och sa hej. Hon hade annat att göra så det var bara att åka för min del. Sånt gillar jag. Lite lustigt, men om hon säger till mig att jag ska åka därifrån så ääääär det ett gott betyg eller vad man ska säga. Det betyder att hon är självständig och att hennes stuga är hennes hem 🙂

Men men…. i dessa tider som råder nu, så är jag aldrig säker på nånting. Jag vet inte när nästa utbrott mot personal sker, jag vet inte hur dom bemöter det och jag vet inte vad som händer alls egentligen. Kommer nån att ringa mig eller ska dom vara sturska och klara sig själva. Eller…. ringer dom hellre till God Man eller till polis som kontaktar läkare som LPTar? Jag törs inte lita på nån. Tyvärr.

Men från alla dessa hysteriska tankar, från den frustrerande hypomanin, alla vakna nätter, alla korsord, den spirrande hjärnan med pingpongdiskussioner inuti, och den hypomana jag som springer från det ena mötet till det andra och drar långa krokiga hypomana berättelser och teorier om fantasins utveckling till hennes läkare och samtalskontakten. Från denna driftiga, högljudda, halvspringande kvinna så kom så småningom en helt annan kvinna. En lort, en trött sten som släpar omkring i lera, IMG_1595geggamojja, klister. Och som bara vill en enda sak: Sova!

I går var jag så trött mellan varven på jobbet så jag grät. Ingen såg. Och när vi hade möte med en personalgrupp så fungerade jag förstås. Men inte i övrigt.

Idag fredag har jag nog inte gråtit, men jag är så trött! Inga möten utan bara försöka få ordning på allt. Skriva i kapp anteckningar, brev, boka nya besök, boka olika konferansrum, planera. Jag hade velat städa rummet faktiskt. Det brukar kännas bättre då, men det gick inte. Det kändes som om allt bara anföll mig. Det var grejer överallt. Jag insåg att jag inte skulle komma nånvart om jag började, så jag struntade i allt och slutade tidigare istället. Huvudet var en tom ballong och jag kunde verkligen inte handla, så jag ringde och bad Peter.

Jag vet att ingen kan förstå hur jag har det. Men när nån tycker att jag är lat eller vill slippa undan på nåt vis, så blir jag så ledsen. Peter är ingen idé att bråka med, men han sa ok till att handla i alla fall, så det var ju bra.

Nu är det helg…. Peter och Gabriella ska vara med i ett spelsällskap i morrn. Jag hoppas så innerligt att det går bra. Snälla gode gud ❤

Nästa vecka ska jag vara lite ledig och tillsammans med henne. Det passar bra. Jag ska jobba i slutet av veckan då igen: torsdag och kanske fredag. Fredagen är dock lite speciell. Barnas kusin Fia som bor i Stockholm kanske kommer då tillsammans med sin pojkvän. Fia är ett år äldre än Gabriella och som yngre var dom bästisar. Men åren går och man glider isär. Tyvärr. För G är fortfarande Fia väldigt viktig, och när hon inte hört av sig på väldigt länge så känns det ju inte kul. Nu hoppas jag innerligt att dom kommer! Och kanske även Andreas kommer och hälsar på. Just nu är han utomlands och vaktar IMG_1592flygplan för Natoflygningar. Spännande och hoppas allt går bra. Det gör det förstås!

Och så har vi ju gårdagens stora händelse!

Jag har blivit gammelmoster igen! Min ena systerson har fått en liten flicka. Jag har ju bara sett henne på bild än så länge. En liten tutta med mulliga kinder. ❤ Så söt!

Nej kära vänner, nu ska jag faktiskt krypa ner under täcket och bara få vara…

2 tankar om “När den stora tröttheten rullar in

  1. K skriver:

    Vad roligt att G ska få träffa sin kusin och grattis till att du har blivit gammelmoster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s