Gabriella – nuläget

Jag hade ju skickat mejl till min läkare och till Gabriellas samtalskontakt ang medicinändringen där jag skrev att de måste göra det i rätt ordning. Alltså innan nån ändring görs så måste:

  • samtalskontakten prata mediciner med henne
  • boendepersonalen få säga vad de tycker
  • medicinerna ändras successivt eftersom hon är väldigt känslig

Och igår fick jag mejl från min läkare som skrev att de skulle vänta med ändring tills det var ordning på punkt ett och två. Trean skrev hon inget om men hon är ju läkare så det måste hon väl hålla ordning på själv.

Men men… Gabriella trivs inte längre i sin lilla stuga. Så hon ringde mig igår och pratade om att hon ville komma hem till oss i helgen igen. Jag skulle vilja ställa mig och skrika!!! Det är bara två helger sen som hon var här senast och i helgen som var nu så var ju Andreas här. Inget av dom är väl särskilt jobbigt egentligen för nu var det ganska längesen som hon fick utbrott. Men ändå. Det är lite jobbigt när hon är här. Hon har sina funktionshinder och det är ett ”pass” att alltid finnas till hands. Äh, ni som har följt mig förstår nog att jag behöver tid själv och det känns som om den tiden aldrig kommer ifatt på nåt vis.

Tror jag ska önska mig följande i julklapp: En månad (en hel jävla månad!!!) med lugn och ro. En sån där månad som borde kunna funka egentligen. Som hon bor hemma hos sig hela tiden. Jag kan hälsa på och vi kan göra saker ihop, men att hon BOR hos sig. Veckodagar som jag kan jobba min fyra timmar men även hinna göra saker som har med mitt hem att göra. Och helger som JAG kan få bestämma om. Bara JAG!

Jag har väl sått ett litet frö i alla fall. Jag ska köpa plastbackar med lock och så ska hon och jag gå igenom hennes saker och packa ner i lådor, med en liten historia om sakerna. Vad dom har hetat, vart dom är köpta och hur hennes fantasiberättelse sett ut. När vi har gjort det och packat undan dom nånstans så kan vi fundera på om det går att möblera om på nåt sätt. Köpa nya gardiner och persienner istället för rullgardiner.

Jag vet inte om det kommer att funka, men jag har pratat med henne om det och det har inte varit nåt vilt raserimotstånd. Jag tror att hon är öppen för idén faktiskt. Det är till och med så att hon tittat på gardiner eller alla fall funderat över det. Problemet är att hon vill ha såna gardiner som man syr själv och jag är inget bra på att sy alls och mormor har ont i sina fingrar av sin artros. Jag vet inte vem som ska göra det då…

När det gäller helgen som kommer nu så ska jag försöka avstyra att hon kommer hit. På nåt vis. Det måste gå. Kanske genom att ringa personalen och förklara att de behöver ägna henne tid så hon faktiskt tycker att det är ok att stanna hos sig. Jag hoppas även på att mormor och Gabriella kan åka och hälsa på hos hennes kusin som fått en liten flicka.

Nu ska jag in i duschen och sen jobba eftermiddag

Kram!

 

2 tankar om “Gabriella – nuläget

  1. Maria skriver:

    Hej du vackra 🙂 jag har läst dina inlägg men ite kommenterat på länge , du finns ofta i mina tankar när jag är på väg hem från jobbet , ibland tidigare än vad jag ska , men jag har ingen energi över än , som jag skrev till dig så är det så rörigt på jobbet men att jag hoppas kunna åka förbi dig nån dag efter jobbet …massor med kramar till dig // Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s