Så jag måste iväg…

DSC_3596Morgon…. eller kanske förmiddag förresten! Jag är slut som människa även om gårdagskvällen gav mig positiv energi ändå. Jag tittar ut på den regntunga skyn och ängarna bortanför vår gård som är alldeles blöta och tråkiga. Är det december? Snart före jul?

Förut om åren har det funnits tider som varit fulla av depression och ångest. Just precis december är en svår månad för mig. I år blev den istället svår för min dotter. Jag försöker förstå. Vad var det som hände? Hur kunde detta ske? Och vi kommer väl ur det så småningom? Eller? När och hur? Och tänk om vi inte kommer ur det helt, hur kommer vårt liv att se ut då?

Jag gråter inte så mycket. Allt är så diffust så jag vet inte vad jag ska gråta för.

Jag vet inte hur mycket jag har berättat för er? Och jag vet inte vad jag ska berätta heller. Jag vet inte vad jag orkar. Kanske det är mina känslor som är viktigast på den här sidan. Just för att dom inte får finnas någon annanstans i livet just nu.

Efter alla depp och all ensamhet för min dotter i höstas så fanns en tjej kvar som hade skapat sig figurer att hålla fast vid på nåt sätt. Jag vet inte när det värsta satte fart egentligen, men någonting hör ihop med medicinen hon fick just då. Den gjorde henne sämre och sämre.

Hon hade sina andar. Våra gamla döda djur. Farmors gamla hund, våran gamla katt och så kaninerna som gått bort för några år sen. De blev hennes vänner. Och ju mer tiden går desto djupare blir vänskapen. En vänskap som ju egentligen inte finns, dom finns ju inte! Men ett sätt för henne att ändå DSC_3600ha någonting.

Det ”tvång”, den ”grej”, fixering… som en dag ska ta slut. För visst är det så att det kommer att ta slut?

I går kväll skulle jag ha en träff på vuxenskolan i stan. En träff för bipolära. Och den blev av! Så kul att få träffa andra med samma problem. Och problem som inte helt handlade om min dotter!

Vi var fem som drack glögg och käkade pepparkakor. Så härliga människor!

Min svärmor skulle vara ”barnvakt”. Hon skulle köpa med sig pizza åt oss innan jag stack men klockan blev så mycket så jag hann inte äta nåt utan åt när jag kom hem. Det var totalt snorhalt här ute på gården och vägen nedanför, så det tog tid för henne att komma och det var läskigt för mig att åka också. Jag är väldigt feg när jag ska nerför vår garageuppfart eftersom sjön ligger alldeles nedanför. Får man sladd på bilen så finns det risk att man åker i sjön. Fast det har aldrig hänt nån som har bott här nånsin så det är säkert bara fjant från min sida egentligen.

Innan farmor kom ville jag gå runt och plocka lite här hemma och då hade jag ju inte superkoll på G hela tiden och ej heller en ordentlig planering. Tyvärr. Så det blev mycket gnäll.

Idag på morgonen skulle hon iväg till sin dagliga verksamhet och det var också gnälligt och svårt för henne. Jag känner mig elak. Och jag vet inte riktigt vad jag tror att det ska leda till heller. Träning? Nej hon är inte på det stadiet alls. Men hon behöver aktiviteter. Tror jag.DSC03210

Jag tror inte dagens aktivitet kommer att göra henne bättre eller sämre efteråt. Status Quo (eller vad det heter).

Idag ska jag alla fall få tid att åka och handla julklappar. Men jag känner mig liksom tom. Jag har inga idéer. Vilka ska jag handla till och vad? Gabriella har skrivit en lista. Men  hon är ju den enda. Och jag vet inte ens vart jag ska åka. Allra helst skulle jag vilja krypa ner i soffan igen. Lyssna på musik och bara få vara själv.

Men jag vet inte om denna dag kommer åter så jag måste iväg.

I morrn kommer Andreas tror jag. Så som jag har saknat honom! Efter nyår kanske han måste åka utomlands. Jag vill inte ta det till mig. Det är ju inte nån semesterresa direkt….

Nu ska jag i alla fall duscha och försöka fixa lite här hemma innan jag drar iväg nånstans.

Kram på er! Var rädda om varandra! Glöm inte varandra!

IMG_0009

2 tankar om “Så jag måste iväg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s