Jul

Det är konstigt att när livet blir fullständig katastrof så blir en sån sak som traditioner viktigare. Jag trodde faktiskt inte vi skulle få till nån jul överhuvudtaget, men fick upp en gran med glitter och kulor och en skinka i ugnen kvällen innan. Det blev jul faktiskt. Farmor och hennes sambo samt deras hund kom. Som alltid. Vi fikade vid tre och de kollade lite på KalleAnka. Sen blev det lite julklappsöppning och mat. Farmors underbara Jansson, som vi döpt om till Johnsson. När dom åkt frampå kvällen var det dags för diverse piller till fröken madame och så skulle vi försöka få dom vandrande benen att ligga still i sängen. Trots sömnmedicin är det inte enkelt. Jag förstår inte riktigt det där. Piller eller pedagogik men benen går ändå. Inte konstigt att hon får kramp.

Och trots Imovane så vaknar hon om natten och går och går. Öppnar kylskåpet otaliga gånger. Mitt eget medicinintag är det ingen ordning på alls. Jag måste ju kunna vakna och se vad hon gör. Plockar med mat till sina osynliga djur. Det står framme på bordet länge och hon fingrar på skinkbitar, slevar upp leverpastej på tallrikar och bär in på sitt rum. Möblerar på golvet till sina osynliga djurvänner. Jag är frustrerad och maktlös. Hon är svår att få kontakt med och jag känner mig osäker på vad jag kan säga som är lagom. Som inte gör att hon brister ut i aggressivitet. Fast det är faktiskt så att hon inte blir arg så mycket nu.

Idag har jag en idé. Kanske den föddes i natt. På natten kommer mina bästa idéer. Visst kan andar äta symboliskt istället för riktig mat? Jag tror att hennes kontakt med andarna mera handlar om ett beteende än synhallucinationer. Men hur ska jag kunna veta?

Hur ska jag kunna veta?

IMG_0008IMG_0009

2 tankar om “Jul

  1. S skriver:

    Ja nog låter det som en speciell jul… men alla människor i världen är ju inte stöpta i samma form så det är klart att jular kan bli lite udda. Det låter faktiskt begripligt att traditionerna får vikt när mycket av marken gungar. Önskar dig trots allt detta lugnare dagar framöver, på något sätt.

    Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s