Hjärnröntgen och biltur

Det gick ändå ganska bra i Torsdags. Farmor mötte upp. Anmälning och den långa vandringen i korridorerna tills man hittade rätt. Väntetiden tog ett tag och då hamnade hon ju på toan. Jag fanns där och det löste sig rätt så bra till slut. Själva röntgen skulle kunna få vem som helst att klappa ihop tror jag. Att ligga stilla och att höra massa jättejobbiga höga ljud är fan inte lätt! Första omgången funkade inte utan hon pratade och grejade med sitt gosedjur som hon hade med sig in i röntgengrejen som man åker in i. Sen gjorde de om alltihop och med små pauser emellan och då funkade det bra.

Ja jag säger som alltid när vi är på olika sjukhusbesök: Hon är min hjälte!

På tillbakavägen fikade vi och jag klämde i mig en stor fet våffla. Den var inte så god faktiskt. Grädde och hallonsylt uppepå. Vi gick till apoteket och sa sen hej då till farmor. Jag trodde ju att allt liksom var över då. Men man ska ju inte ropa hej förrän man är över bron…

Madame skulle gå på toa. Jag var också kissnödig så vi gick samtidigt på olika toaletter och hon låste dörren. Sen stod jag där… i evighet, och hon kom inte ut. Visserligen skulle hon bajsa också, men jag anade ugglor för allt tog sån jäkla tid. Till slut bröt jag mig in med hjälp av baksidan på en nyckel i skruven på låset. Mm man får lära sig mycket i denna värld som t.ex hur man dyrkar upp lås till toaletter… Det var ingen rolig syn därinne och jag kanske inte ska beskriva det, men jag kan ju säga att … nej det var ingen rolig syn.

Hemfärd m.m. gick bra i alla fall.

Även fredagen tillbringade jag med min dotter. Sjukskrev mig. I dag har Peter varit här. Vi tog en lång biltur ut till ett stort vatten. Såg vågorna slå mot klippor. Jag älskar blåst och vågor som gör vita gäss. Det är som om det renar min själ. Jag fotade lite och filmade lite men det ser inte så häftigt ut på bild som det är på riktigt.

Väl hemma hos G i hennes stuga lagade Peter Tortillas med kyckling. Det blev lite starkt för G så vi fick rädda det hela genom att spola av kycklingen innan hon åt. Ja det gick ju det med 🙂

Efter disk och lite TV-titt åkte Peter hem till katterna och kaninen (som jag saknar så!). I morrn kommer han hit igen. Han ska åka och kolla båten under sin presenning och sen ska vi äta ihop igen. Skönt att slippa göra mat.

Nu är hon nattad och jag har egentid mitt i natten. Hon snarkar. Det har hon börjat göra nu sen hon blev sjuk. Konstigt.

Jag tänker ibland. Såna där svåra tankar, som t.ex. hur sommaren ska bli, kommer hon att kunna simma som hon älskar? Kommer detta otäcka liv ta slut? Är det en psykos eller är det nånting annat? Tankar som gör mig rädd. Jag har ju ändå en konstig känsla att det inte är en psykos. Att det hör ihop med hennes autism och hennes stereotypier. Tänk om dom ändå är så envetna på psyk och ger henne mediciner som allt blir värre av.

Jag måste softa ner, ta det lugnt, ha tålamod…

Hur ska jag kunna det? Hon är det bästa som jag har. Men jag kan inte sätta mig in i hennes kaos i huvudet. Jag har en känsla men inte mer än så. Mina dagar handlar mer om att försöka upprätthålla nån form av struktur. Vi planerar noga varje dag på hennes whiteboardtavla. Hon får be endast efter att hon ätit och vi ställer larm på tio minuter. Förut var det fem minuter men jag har kommit på att tio funkar bättre. Då hinner hon ofta tröttna av sig själv.

Övrig tid är förstås fortfarande ett bråkande om att inte göra det närsomhelst utan hålla sig till vår bestämmelse. Inga utbrott eller handgripligheter men ändå att hela tiden fysiskt förhindra.

Nej kära vänner, nu är klockan nästan ett på natten och jag ska krypa ner i soffan. Jag funderar en del på måndagen. Jag och två arbetskamrater skulle hälsa på i en daglig verksamhet, träffa en ung man och hjälpa personalen med struktur. Jag skulle ha haft min praktikant med mig. Skulle? Eller ska? Jag vet ju inte vad som funkar. Jag vet vad jag vill. Jag vill jobba. Och jag känner mig så jävla arg när jag tänker på alltihop. FAN!

Gonatt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s