Livet vid sjön

Gomorron!
IMG_0048I några dagar har det varit helt underbart väder. Runt 20 grader varmt eller till och med mer, alldeles stilla i luften. Maj innebär ju skirande grönska och knoppar på träd som slår ut och det kan ju vara både bra och dåligt. Jag brukar inte vara allergisk men lite snuvig har jag dock varit ändå.

Det har ju varit långhelg men i fredags jobbade jag i alla fall. Jag trodde nog att jag skulle vara själv på jobbet men när jag kom dit var två andra faktiskt där. Herr Butter och jag har jobbat längst ihop just i denna länsända. Det tar tid att lära känna honom, men när man väl knäcker koden om hur han funkar så är han nog den bästa arbetskamrat man kan ha och en riktigt bra vän faktiskt. Men som sagt så tar det tid och flera av de andra har inte kommit dithän än och då är det svårt.

Den andra som var där är en tjej som nog är nyast på jobbet faktiskt. Jag tycker så himla mycket om henne. Typiskt nog har hon tackat ja till ett annat jobb så hon slutar i höst 😦

Ja så fredagen var lättsam och skön.

På lördagen åkte jag och Gabriella till våra föredetta grannar. Eller hur man nu ska förklara det där. De köpte för många år sen ett av husen här på landet. Så småningom fick de en liten flicka. Åren gick och flickan började nog ettan tror jag, när de istället köpte ett litet litet hus i staden. Men de sålde inte huset här på landet utan har det som ett slags IMG_0041sommarbostad.

I lördags besökte vi dem i stan. Jag var lite nervös över hur det skulle gå. Det var ju jag och Gabriella, och hennes svårigheter är stora, men samtidigt kände jag att NEJ jag kan inte ge upp. Vi måste göra roliga saker. Hon måste ha livskvalitet. Livet kan inte gå åt till att ta sig upp ur sängen för att göra rutiner som ofta inte ens funkar helt.

Nej livet måste vara mer än så! När jag kom hem till henne hade hon ett stort utbrott på badrummet. Skrek och kastade saker omkring sig. Det var ett helvete att få på henne kläder och ta oss till bilen, 50 meter bort på parkeringen utanför boendet.

Men väl där gick allt jättebra. Det var den gamla vanliga Gabriella. Inga konstigheter alls. Hon skrattade och busade med lilltjejen. Det var som nåtslags konstigt trolleri. Jag förstår inte.

Men jag känner att det är så skönt att ha fått se den tjejen igen. På nåt konstigt sätt – den friska Gabriella. Att få se att hon faktiskt finns där nånstans inuti.

Efter vårt besök skulle vi ju åter ifrån bil på parkering till hennes lägenhet. Samma IMG_0044krångliga procedur eller kanske ännu krångligare. Hon var så trött. Jag lät henne ta tid på sig eftersom det ju ändå var så fint väder, men till slut var jag tvungen att styra upp det i alla fall.

Lördagen gav mig många tankar. Vad är rätt och vad är fel?

När jag pratade med henne på söndagen så berättade hon att hon varit så yr. Känt nåt mellanting mellan att somna vid köksbordet eller svimma. En stark oro bryter ut inuti mig. För många år sen ramlade hon omkull av en av medicinerna som hon åt då. Nyligen har en höjning gjorts av en av de mediciner hon äter nu… tänk om det är därför. Tänk om hon kommer att ramla igen…

Igår jobbade jag igen. Helt underbart väder så jag åkte hem direkt efter jobbet. Jag känner att jag måste koppla bort Gabriella ibland. Det är svårt men det måste gå. Min käre make satt på gräsmattan och såg ut över sjön. Så vackert. Han gick ner och stack ner handen och hojtade ”Det är jättevarmt!!!” Hm… nej det trodde jag nog inte på, men wtf! Han hämtade en av flytvästarna för att se hur den funkade (vilket ryck!). Jag drog på mig  baddräkten till hälften och tänkte att jag kanske kunde sitta på stenen i vattnet och plaska lite med fötterna – inget mer.IMG_0046

Men efter en stund var vi i vattnet bägge två och simmade lite. Haha! Så här tidigt har jag aldrig badat nåt år tror jag. Riktigt skönt faktiskt!

Nu är det tisdag. Jag har ätit frukost på altan och sett ut över den blanka och glittrande sjön.

2 tankar om “Livet vid sjön

  1. Ann skriver:

    Tänk snart får Gabriella bada, förhoppningsvis många gånger i sommar! Glad för hennes skull!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s