Tankar….

Gruppboende (som nu):
– Finns alltid personal som är kontrollerad av kommunen. Möjlighet att träffa andra ”brukare” enkelt; bara att gå ut genom dörren osv. Personalen har alltid varandra och kan hjälpas åt. Nackdel: Personal kan inte vara hos henne hela tiden. Svårt som förälder att påverka kompetens och arbetssätt m.m.

Assistenter kommunala i egen lägenhet:
– Personal som finns där hela tiden. Ökad möjlighet att hinna med aktiviteter (små eller stora). Kommunen ordnar med vikarier osv. Nackdel: Svårt som förälder att påverka. Hon kan bli isolerad från andra ”brukare”. Å andra sidan så är hon det nu också, assistenter kan däremot ha på sitt ansvar att ordna så hon får träffa någon hon känner; ringa, följa med dit osv.

Assistenter från privat företag:
– Som förälder har man mer möjlighet att påverka vilka som blir anställda och vad de ska göra. Jag ser stora möjligheter med detta. Frihet och gemenskap med assistenterna som jobbar mera ”nära”. Nackdelar: Både denna och ovan innebär att hon kan känna sig trängd  med personal så inpå sig hela tiden, men då tänker jag att de ska kunna gå ut en stund, ta rast och kanske ha ett ”eget” rum med dator osv.

Hjälp mig nu! Hur ser du på saken? Fördelar och nackdelar på olika sätt?

2 tankar om “Tankar….

 1. Hoppas! skriver:

  När jag läser hur du har det känner jag att det framför allt behöver bli löst omgående/så snart som möjligt för att du ska orka. Vilket är lättast för dig? Jag förstår så väl att man alltid sätter sitt barn främst, men så slut som du är så måste du prioritera din egen hälsa! För både G:s skull, din övriga familj och din egen. Hur det ser ut om ett halvår eller så vet ingen, men just nu orkar du inte!

  Tror dock rent objektivt att alt. 3, privat assistansbolag är det bästa när G mår som hon gör, då finns möjligheten för er anhöriga att påverka. Är man som brukare mer ”med” så kan man säkert ha kommunalt alt. och det funkar bra, men det låter inte riktigt som det är så i ert fall. Stor kram!

  • Polär Marielle skriver:

   Hej,
   Tack för det du skriver. ❤ Jag tror varken jag eller omgivning förstår att jag är totalslut. Och vad man ska göra åt det är också en annan femma. Jag vet inte.
   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s