Tänk om det funkar…

”Tänk om det faktiskt funkar. Det får vi väl aldrig veta, eller hur?” skrev jag i ett desperat mejl. Det är några månader sen. Jag var desperat och jag trodde nog faktiskt inte att nån skulle lyssna. Jag skrev fler desperata mejl, både före och efter. Jag tror att de har sina suckar över mig på psyk i staden.

Men i måndags ringde chefen. Och vi ska få prova att sätta ut hennes Seroquel. Hon är svår och hon är skör så i ska ha en tät kontakt med psykiatrin. En läkare ska göra ett utsättningschema. Och samtalskontakten som är sjuksköterska, ska nu bara vara sjuksköterska, ingenting annat. Handledning ska habiliteringen sköta.

Jag ringde till personal på gruppboendet och det var INTE nån populär nyhet. De tyckte att sommaren var dumt eftersom det är så mycket vikarier, och så tyckte de att de hade sett en förbättring på senare tid – hon hade blivit mer sammanhängande i talet och bättre i kontakten.

Ja det kan vara så, men det kan också bero på trygghet. Att hon börjat landa i nya boendet. Och för oss är ju sommaren den enda period som funkar, eftersom hon ska vara hos oss mycket och vi är lediga. Andra perioder kan vi ju inte rycka ut på samma sätt. Och dom har ju sagt att dom inte kan göra utflykter. Ska hon gå där i asfalt och betong. Lite gräs bredvid parkeringen och en liten altan som hon nog inte kommer att vistas på ändå.

Nej vår fina flicka som försvann… hon ska få stimulans och aktiviteter. Hon säger själv att hon i huvudet bara blir sämre. Och det är väl det som är viktigt, hur hon mår?

Jag kanske har fel, men då får vi avbryta.

Men det kan ju faktiskt vara så också…. att jag har rätt.

Tänk om jag har rätt…. tänk om våran gamla tjej kan komma tillbaka.

Jag kanske har för höga förväntningar. Men jag måste få tro ju. Vad ska jag göra annars om jag inte får tro?

2 tankar om “Tänk om det funkar…

  1. K skriver:

    Tycker det låter toppen. Underbara föräldrar hon har. Kram !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s