En fredag i mitt liv

Igår hämtade jag henne. Vädret är jättevarmt och säkert varmt i vattnet. Allting går så sakta. Hämtningen var ett rent helvete faktiskt. Att få henne att gå från ett rum till ett annat är ett projekt som kan ta hur lång tid som helst.Jag vill ju gärna att hon är med och väljer vad hon ska ha med sig.Jag har ju gjort en packalista så det går ju lite lättare och jag kan packa det mesta själv, men om hon ska ha några filmer, musik, gosedjur osv tycker jag att hon ska välja själv. Det är nästan omöjligt. Och vad hon behöver från kylskåpet är också ett projekt. Igår satt hon på köksstolen och jag fick henne inte delaktig alls. Och då glöms det ju saker förstås. Sen blir det surt här hemma. Man kan heller inte dra i henne för att få med henne nånstans för då drar hon undan handen och så kommer man absolut ingenstans, ibland snarare bakåt istället och så är det bara att börja om från början…

Bilen stod alldeles nära hennes bostad när jag packade. När allt var klart och hon skulle följa med ut så fastnade hon och stod böjd vid deras flaggstång. Och hon stod där hur längesom helst. Helt omöjligt! Långt om länge kom hon fram till bilen och kom plötsligt på att det var andar på andra sidan bilen som hon måste ”rädda”. Ja då skulle hon dit och sen tillbaka. Summa summarum säkert en timme. I värmen. Jag exploderade en gång, men det hjälper ju inte alls. Så det gäller att stålsätta sig, få undan alla känslor och bara vara en jävla robot!

Sent omsider kom vi iväg till McDonalds drive in och fick i oss lite mat. Väl hemma skulle Peter i säng eftersom han skulle ha skolavslutning i dag. Så sen gällde det att ha G någorlunda tyst tills hon väl somnade inpå småtimmarna.

Jag försöker att hålla mig nära men ändå låta henne prova att göra saker själv. Det finns stora risker. Många gånger kommer jag på mig själv att ha glömt att läget är som det är och när jag kommer in så ligger hon på alla fyra och ber till sina andar. Jag försöker vara där så mycket och ofta som möjligt och dra upp henne. Om hon fastnar för länge i det där så blir hon liksom borta i skallen helt sen i många timmar.

Boendepersonalen kan lätt glömma henne i flera timmar (2-3 faktiskt). Det är inte bra alls. Jag tycker inte att det är bra. Jag kan förstå att de har mycket att göra och att dom tycker att hon är svår. Men inget blir bättre av det där.

Jag var hos min läkare på morgonen. Allt bara rann ur mig när jag satt där. På ett sätt som inte har gjort nånsin förut. Jag berättade så mycket. Tiden tog slut och jag ville inte gå därifrån. Men jag var ju tvungen.

Vad gäller medicin så var det inte så enkelt att sätta ut under sommaren…. De är totalt underbemannade, endast en ordinarie läkare (min). Så om vi vill göra det så kan vi inte få nån stöttning. Men hon poängterade att Gabriella bestämmer över sig själv. Det kändes skönt att höra. Om hon vill så är det okej… Så vi får väl se…

Sen åkte jag och plockade en stoooooor bukett med hundkex och åkte till minneslunden där pappa ligger. Jag satt där på bänken och kunde inte hålla känslorna i styr och bara grät. Det kom en tjej som skulle göra nåt med skottkärra och grejer, men när hon såg mig så smög hon därifrån. Så fint gjort.

Nu ska jag kamma håret på madame. Kram på er alla!

2 tankar om “En fredag i mitt liv

  1. Hoppas! skriver:

    Få människor kan likt dig analysera läget så klokt i sina bloggar. Har tänkt på det de senaste inläggen, t.ex. när du jämför religion med G:s andar. För en ateist är ju gud lika mycket ”fiction” som en ande är. Samtidigt förstår jag att du måste försöka avstyra när hon helt går in i den världen. Så du får kämpa! Skickar en stor kram! ❤

    • Polär Marielle skriver:

      Tack! Ja det är svårt, men jag vill liksom hitta sammanhang, för att kunna hjälpa henne att minska allt virr-varr i huvudet. Mediciner kanske kan göra en del, men långt ifrån allt. Jag kämpar och kämpar och kämpar. Jag skulle så gärna vilja att nån kämpade på samma sätt som jag, som att vi vore åtminstone två, nån att lämna över till ibland. Kram på dej också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s