Filosofiska tankar

IMG_0020Det gick bra hos mormor igår. Några gånger la hon sig på golvet. Hon har börjat med en ny grej nu. När hon ligger på golvet så ska ena armen vara framåt och den andra längs sidan. Hon har i stort sett slutat stå på knä och be till sina andar. Jag vet ju det! Och de flesta som känner henne väl, vet ju! Att varje grej håller på en period och sen ger det sig av sig själv. Ofta kommer nåt nytt i stället, men om vi undviker att fokusera på hennes ritualer, tvång, fixeringar så blir det inte  heller så stort. Tyvärr kanske hon har börjat lägga mat på golvet åt sina andar igen. Det gäller att mota Olle i grind, men hur? I julas gjorde jag tallrikar och skrev mat på små lappar som hon fick använda istället för riktig mat. Det gick ju bra då. Vet inte om samma sak gäller och att man är stenhård med lapparna, eller om man ska hitta på nåt helt nytt… Vet inte heller om personalen vill att vi samarbetar eller om de vill hitta på nåt eget…

I alla fall, så höll jag ju på att berätta hur det gick hos mormor….

Jo det gick som sagt bra. Hon är ”med” när man pratar. Hon klarar att se på en hel film sittandes själv i soffan. Hon klarar i stort sett att sitta vid matbordet och äta hela middagen igenom. Någon gång var hon på väg därifrån men mormor sa ifrån och då satte hon sig igen. Mormor frågade om  hon skulle gå upp till övervåningen och hälsa på gosedjuren där, men G sa nej. Hon har låst in sig på toaletten där en gång i vintras och jag tror att hon helt enkelt inte vågade utan var rädd för sig själv liksom. Bra att hon kunde ståIMG_0027 emot!

Idag vill min man på utflykt. Det finns så mycket att göra hemma. Så jag vet inte vad jag vill faktiskt. Solen skiner och hur länge ska den göra det?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s