Inte som andras, bara mitt

IMG_0116Igår började med att jag halkade på en matta och fick jätteont i foten. Därefter har jag snedbelastat så nu har jag ont i knät på andra benet också.

Nåväl, dagen blev bra i alla fall. Riktigt bra faktiskt. Efter ca 2 timmars krångel så kom vi iväg på utflykt; G och jag. Klockan var mycket och vi skulle åka långt så jag hade det lite nervigt i huvudet faktiskt. Osäker på om det skulle gå vägen.

Men efter en måltid i bilen efter drive-in på Max var vi på väg mot vårt mål. En hemlig badplats som G och jag fann första gången för ca 10 år sen då vi varit på vår allra första ensamsemester, dvs bara hon och jag trotsandes neuropatin.

Vi var sedan där flera gånger under flera år. Underbart med ett ställe som funkade för henne trots hennes rörelsesvårigheter och utan andra besökare. Ja man kan ju aldrig veta förstås. En gång träffade vi en kvinna som bodde i ett hus i närheten. Hon var på väg upp ur vattnet och vi pratade lite. Det är enda gången vi sett någon där. Det är ju så att pga Gabriellas svårigheter kan man inte bara åka till en badplats och kliva i vattnet liksom. Det måste vara enkelt att ta sig i (badstege från en brygga funkar absolut inte). Och mycket folk funkar egentligen varken för henne eller mig med min panikångest. Så snirkliga små vägar rätt ut i skogen är det som gäller.

Ja vi körde vidare mot vårt mål och jag förvarnade om att det ju kunde vara omgjort, kanske inte möjligt att ta sig fram dit vi tänkt och då finns det en annan större badplatsIMG_0133 längre bort som vi var tvungna att ta. Nervös styrde jag in i ett litet samhälle och krånglade in på småvägar. Jo då, det funkade att ta sig dit. Lite svårt att ta sig ner till vattnet, men det gick.

Och sen ….. var det säkert en timme i vattnet. Jag badade också. Simmade inte ut för långt men lite i taget. Sen gick jag upp ett tag och värmde mig i handduken och ner en sväng till i vattnet. Det var verkligen jätteskönt och Gabriella flöt och dök och sjön knäppa sånger, snurrade runt – ja hon är som en fisk i sitt rätta element.

Hemfärden åkte vi en annan väg en den vi kom. Käkade bullar och festis i bilen. Sen var jag tvungen att handla och den enda affären som var öppen var en sån där stor, som jag har jättesvårt för. Jag har fått diverse panikattacker därinne och Peter har i stort sett förbjudit mig att handla där eftersom ångesten innebär att jag måste gå omkring tills jag klarar att gå till kassan. Det kan ta nästan timmar. Jag måste då även distrahera mig själv genom att plocka i en massa ganska onödiga saker i vagnen. Som t.ex. flera olika påsar sallader, flera tvålar och så några blommor förstås. Tur att jag aldrig ställde mig och tittade på blomkrukor. Jag älskar blomkrukor. Speciellt när jag är manisk (fast det tror jag inte att jag är nu). Jag har ett helt utedass fullt med krukor av alla de slag och några skåp i källaren och ett skåp med vasar i köket…

Jag måste säga att det faktiskt är jättemysigt att åka på utflykter med Gabriella. När vi är IMG_0101ensamma kan jag anpassa mig efter henne och då funkar det klockrent.

Vi tog en liten kisspaus hemma hos mormor (min mamma) också. Det är ett svårt problem med utflykter faktiskt. Att Gabriella inte kan sitta på huk ute i skogen och kissa… Det gäller att hitta mackar med toaletter eller så. En sån grej som man aldrig hade en tanke på innan hon blev rörelsehindrad.

Väl hemma var vi dödströtta bägge två och pallrade oss i säng. Jag stod en stund i ensamheten på trappan på framsidan och tittade på den mörka natten och den stora gula månen först. En sån mikrostund av livet varje kväll. Inte grublla bara finnas. Betrakta, känna, lyssna. Det här är mitt liv. Inte som andras. Men mitt.

IMG_0078

2 tankar om “Inte som andras, bara mitt

  1. Eva Sk skriver:

    Det låter som en härlig dag ! Kramar till er båda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s