Fyra minuter över 00.

IMG_2681Ja vi har vänt på dygnet totalt. Jag tycker inte att det gör så mycket, men långsiktigt är det ju inte bra. Gabriella ska ju hem till sig så småningom och då måste hon följa deras tider. Och sömn är verkligen jätteviktig för henne.

Det här dygnet har varit helt vrickat. Igår vid denna tid ringde Andreas och berättade att han låg på fältsjukhuset i Holland och att han skulle vidare med ambulans till sjukhus inne i Nijmeden. Han hade39.5 graders feber och låg med dropp. Sen gick det inte att få tag på honom. Klockan 3 på natten skickade han ett sms om att han var ute ur sjukhuset och skulle sova. Och sen var det noll kontakt igen. Timmarna gick på förmiddagen. Så småningom på eftermiddagen fick jag veta att han satt i en bil genom tyskland och sen skulle bila genom Sverige och ta kontakt med svenskt sjukhus. Han skickade en bild på sin fot och det var verkligen läskigt. Så svullen och stora sår på sidan.

För er som inte hänger med här så ska jag berätta att min son jobbar som militär i Luleå. Denna vecka har han och ett gäng andra gått något som heter Nijmeden i Holland. Det är 16 mil med full packning i 30 graders värme… Det där med 30 graders värme var väl inte beräknat riktigt… Han kom i mål och om jag känner honom så är han inte den som ger upp oavsett vad som händer. Jag hade nånslags förhoppning att han ändå skulle ha nåt förnuft att tänka på sig själv, men han är stönig min son så han ger sig inte i första taget… Om jag har förstått det hela rätt så kostar det ganska mycket pengar också, så man kanske inte ger upp bara sådär heller.

IMG_2652

Gabriellas och min dag blev ganska sinkad med planer eftersom jag varit orolig och haft telefonen i närheten osv. Men efter ett dopp klockan 16 ungefär så begav vi oss på lite utflykt med bilen. En gång i tiden kunde G vandra i skogen i flera timmar och hittills har hon haft svårt för att ens tänka på det. Hon var 14 när hon drabbades av neuropatin, nu är hon 26. Hon har pratat mycket om att hon vill åka skogsvägar och ha lite nostalgi över ställen som hon vandrade på förr.

Nu var det ju bara så att vägar görs om med tiden liksom… Så de första vi gav oss in på var helt demolerade av skogsmaskiner. Det var kul i och för sig. Jag älskar terrängkörning. En gång i tiden hade jag en jeep och att köra svåra vägar i skogen var helt enkelt skitkul! Nu har jag en volvo cross country och den är ju också fourwheeldrive, men markfrigången är ju långtifrån densamma som jeepen. Så jag var verkligen nervig på en del ställen.

Andra vägar var så igenväxta så jag faktiskt sa nej…

Vi kom så småningom fram till en liten ort där vi skulle käka på en restaurang. Vi har varit där flera gånger förr och vet att det funkar för G så det gick bra allt. Sen handlade vi i en liten butik och gav oss iväg hemåt igen. Vi hade då planerat en annan liten omväg. Jättekul. Där åkte jag då och då med Andreas när han var liten. Det var en lagom bit närIMG_2669 man ville ha kvalitetstid med honom. När det hade varit bråk och vi behövde reda ut nåt.

Väl hemma var det duschdags för G och sen har hon läst lite och kanske somnat nu när jag skriver. Jag tänker ofta på hur vintern var och diskussionen med både psyk och boendet när det gäller mediciner och att personalen skulle ringa oss i första hand istället för psyk.

Förra veckan var jag orolig att det inte skulle funka hemma hos henne. Och lite sämre blev det men ändå så att det gick vägen. Nu känns det som att hon skulle kunna få stanna här så länge hon vill. Jag skulle behöva ha tid för mig själv och jag har en hel del ångest och skulle behöva ha hem min man.

Men hon är min dotter och jag vill aldrig i livet riskera att hon ska försämras igen. Så så länge det behövs får hon stanna. Att se henne i vattnet, bada och skratta eller när hon skojar med andra saker så ger det mig sån lycka. Inget ska få ta ifrån mig den lyckan. Jag älskar henne så himla mycket. Hon är det bästa som finns. ❤

4 tankar om “Fyra minuter över 00.

  1. beijingxtd skriver:

    What is this beautiful house for? Is it a private home or church or ancient castle?

  2. K skriver:

    Vad kul att ni gjort utflykter du och dottern. Mysigt att åka på kringelikrokiga skogsvägar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s