Jag älskar hennes underbara skratt

I torsdags var det studiecirkeln som Balans står för. Jag är studiecirkeledare fast mest handlar det om att få praktiska saker att fungera. Som t.ex. en kaffebryggare. Jag hatar den verkligen. Har varit osams med den så många gånger nu. En gång tog jag med mig en egen, men denna gång började det plötsligt rinna vatten överallt omkring den. En av deltagarna såg på direkten vad felet var. Jag hade vridit den grejen som gör att vattnet kommer ner i filtret, åt sidan. Haha, så enkelt svar på frågan… Sen rann inte kaffe + vatten ner igenom filtret! En annan av deltagarna tog en gaffel och tryckte emot en grej under filtret och då funkade det. Usch, nästa gång tar jag nog med mig en egen igen. Eller åtminstone en termos.

Vi var inte så många och Gabriella ville inte följa med. Hon tyckte att det varit så mycket med kalas osv. Bra att hon säger vad hon tycker, så hon inte följer med och sen brakar när vi är där. Jag hittade en tidning från OCD-förbundet som jag tog ett ex av till henne. Hon är ju fortfarande (och jag med) inne på att hon har  Tvångssyndrom och Tourette. Och alla kan gå emot mig, men jag tror att den sista anden hon har nu står för helt andra saker än psykotiska. Peter tror som jag och det är skönt faktiskt. Jag har inte hela världen emot mig och det är vi som vet hur hon har tänkt under årens lopp. Hur tankeutvecklingen har sett ut och hur man bäst bemöter.

I vilket fall som helst så är jag så glad åt hennes framsteg. När jag pratar med henne i telefonen är rösten tydligare, även om hon ibland håller telefonen lite konstigt och så hör man inte vad hon säger för det.

Jag vet inte om jag nämnt det förut men hennes favoritsysselsättning nu är att damma. Hon går igenom varenda cd och dvd, varje hyllplan noga och plockar ut alla böcker. Jag tycker att detta tar över och jag vet inte om man ska låta henne vara med detta – hon är ju glad, eller om man ska begränsa. Planering verkar boendet ha gått ifrån helt igen och de tycker väl att hon mår så bra så det inte behövs längre. Inget ovanligt varken i skolvärld eller andra världar med personal som inte förstår vikten eller varför man ska planera. Jag kanske är en stor tråkmåns om jag försöker införa begränsningar, men vad händer om det tar över ännu mer…

Jag menar alltså inte att det ska tas bort! En dag kan se ut så här:

 • Morgonbestyr
  Läsa 1 kapitel
  Damma till kl 12.30
  Fixa lunch
  Äta lunch
  Diska
  Gå till soptunnan
  Hämta 14-medicinen
  Fika i allrummet eller lgnht
  Spela spel med någon
  Lyssna på ljudbok
  Rita till kl 17.00
  Fixa mat
  Äta
  Plocka i ordning
  Personal diskar
  Damma till kl 19.00
  TV
  osv…

  Ungefär så här ser en dag ut ändå. Det handlar bara om att sätta ord på det. Och om man gör det tillsammans så blir det en ovärderlig kvalitetstid.

Från det ena till det andra, så var vi och badade igår i en sjö som ligger i närheten      av staden. Så himla härligt. Och härligast av allt … är att höra Gabriella skratta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s