Ett annat liv än ditt

img_0037Ja här sitter jag igen. Med denna eviga röra i huvudet. Jag är ganska nöjd egentligen, och förvånad, över att jag tror jag förstår vad det är frågan om. Det brukar börja med att jag svävar och så pingpong med en massa olika saker i huvudet. Hypomani. Det svåra är hur man ska få ordning på det. Vad jag behöver och hur det går att ordna är inte så enkelt. Jag tänker på mina samtal med kuratorn som jag hade. Det finns så många råd att ge mig. Men i mitt liv så funkar det inte. Och det kan inte människor som lever ett ”vanligt” liv förstå.

Igår kväll fick jag feber. Bara sådär plötsligt! Har ingen aning om hur det gick till. Idag var det svårt att komma upp ur sängen. Jag är faktiskt riktigt dålig.

Ihelgen kommer Gabriella. Det kommer att gå bra. Jag älskar henne så! Hennes käre far (dvs Peter) åker ut med segelbåten i fyra dagar. Så jag står själv med saker och ting här hemma. Hon är vuxen och klarar sig bra igen. Jag borde känna mig så nöjd och det gör jag, men orken…

Javisst ja, kanske borde jag berätta om mina jäkla läkarbesök. Nu ska det göras nån utredning om mina lungor. Igår fick jag göra nånting som hette spirometri tror jag. Lindrig avvikelse visade det – nästan normalt. Men nu ska jag prova nånslags astmamedicin i två veckor. Och jag har lust att skrika: ”Jag har inte Astman! Röntga mina lungor!!! Om det är nåt stort fel som borde ha synts på lungröntgen, så anmäler jag er!!!” Men det är klart att jag inte säger det. Jag är ju snäll. Bara lite hypoman så jagimg_0048 hade lust att slänga mig på golvet och dunka huvudet nånstans. Ibland vill jag göra nåt riktigt radikalt för att folk omkring mig ska fatta.

Kram på er alla läsare!

2 tankar om “Ett annat liv än ditt

 1. Leva-Kerstin skriver:

  Hej kära du.
  Tack för din uppmuntrande kommentar, som du skrev för längesedan.
  Som du sett har jag fortfarande inte kommit igång med bloggandet ännu, hoppas det kommer.
  Mitt bipolära temperament har förändrats under sommaren, ångest har tillkommit. En ångest som handlar om underliggande verklighet. Så fort jag stöter på, uppfattar något som påminner om det kommer ångesten med buller och bång. Hinner inte använda mina verktyg. Sen åker jag ner i källaren. Det tar mycket på krafterna. Blir både arg och ledsen på mig själv. Jag har det ju jättebra i mitt liv och den största kärleken. Vill bara kunna vara och njuta inte hela tiden jobba med mig själv för att ligga steget före.Vi hörs, jag lovar
  Stor kram från mig

  • Polär Marielle skriver:

   Heeeej! Ja det var längesen, hoppas du kommer igång eller kanske alla fall skriver här i bland. Du har en väldigt fin blogg. Nej det där med verktyg är svårt. Jag slarvar bort mina gång på gång.
   Ha det bra nu, kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s