Lungsjukdom

dsc08527Jag gråter ganska mycket. Mest när jag är själv förstås. I bilen, ensamma kvällar i köket när Peter lagt sig eller som nu – när Peter åkt till jobbet och jag är själv hemma.

Jag är inte rädd eller ledsen för om jag ska dö i förtid faktiskt. Alla ska vi en gång dö, och jag har ju faktiskt försökt avsluta livet i förtid några gånger själmant. Så nej, döden skrämmer mig inte nämnvärt.

Nej, jag är ledsen. Alla somrar som jag har kunnat bada med Gabriella. Alla mina simturer på simhallen i storstaden. Alla mina fina promenader i naturen.

Han har ju fel förstås, den där läkaren som jag inte fick förtroende för alls. Men jag vet inte vad en lungröntgen skulle kunna visa som är bättre heller.

Jag är arg. På livet. Jag har väl fått min skit! Det borde räcka nu!

Det finns två vägar att gå. Så igår när jag handlade vräkte jag ner en massa olika grönsakerdsc08538 i vagnen och tänkte att Nu jävlar – ska jag leva ett sunt liv! Jag ska visa mig själv att jag kan må bra.

Men så finns en annan väg. Live Hard Die Free. Ha så roligt som det bara går. Kosta vad det kosta vill, men livet är mitt och jag kan leva hårt bara det är kul. Att gå på punkkonsert och att våga göra allt det där som i nuläget ger mig panikångest. Att passa på nu… livet är kort, man måste hinna göra allt det där man vill.

Och så Gabriella. Gabriella.

Andreas ringde mig häromdagen. Han var orolig. Vi pratade om att tatuera nåt tillsammans. Ett slags tecken på att vi alltid hör ihop, min son och jag.

Solen skiner. Och allt är så jävla fel. Det är så fel.

I lördags var jag på min systersons 40-årskalas och sen var jag på punkkonsert. Det gick bra. Än så länge är jag en människa här på jorden. Jag ska träna upp mig – gå till grannarnas brygga och sen lite längre och lite längre. Jag ska äta dom där grönsakerna jag köpte. Och jag ska leva ett liv som är kul.

dsc08542

4 tankar om “Lungsjukdom

  1. Karin Svensson skriver:

    Nu blev jag lika ledsen som du verkar vara.
    Hoppas du hittar tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s