Vad min son ska veta…

Vad ska man säga när ens son frågar hur man mår? Han vet ju hur illa det är med min andnöd. Ska man ljuga och säga att det är ok eftersom man inte vill oroa honom…? Han är en hjälte egentligen som fått vara stor alltid fast han egentligen varit minst. Att vara liten med en storasyster som har haft så stora impulsiva problem att saker har haglat omkring honom om lilla han har sagt fel saker vid köksbordet… Och så en mamma som ibland lagt sig och inte tagit sig upp ur sängen, han har fått ta det en ickedeprimerad mamma gör i en brokig familj. Och så pappan… som inte heller vet vad som är lagom…

När jag berättade om min KOL-diagnos blev han jätteorolig och sökte en massa på internet. Jag älskar honom så himla mycket.

Och när han nu frågade igen så kände jag att jag inte vet om jag ska betunga honom med mer. I fredags var jag tvungen att få hjälp till bilen efter jobbet. Jag stod och flämtade utanför dörren och klarade inte att gå. En arbetskamrat till mig kom ut och hjälpte mig till bilen.

Vad är det som händer egentligen…

Är det nu man ska tänka att Fan det finns inte nån jävla Gud… eller är det nu man behöver en Gud och ska ut och leta?

Min religion har alltid funnits i ensamma promenader i naturen. Att sitta vid en sjö och se ut över det glittrande vattnet, eller vågor i blåsten. Att gå våran stig genom skogen och höra fåglarna i träden.

Det handlar inte om hur det har skapats, det handlar inte ens om mindfulness. Det handlar om min existens i allt detta. Att vara en del av det.

Jag orkar inte gå den där stigen, jag kan ramla ihop när som helst. Eller så avsätter jag en hel dag. Ger mig fan på att klara det. Lite matsäck, en jävla massa vatten. Och sätta sig då och då. Andas in och ut med blåsande öppen mun. Det gäller bara att vakna upp och tänka FAN, jag ska överleva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s